|Registreren|Over ons|Contact
Snel zoeken
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Je Curriculum Vitae (CV)

Algemeen

Over het algemeen gezien moet je cv beknopt en helder zijn. Vermeld alleen opleidingen cursussen, softwarekennis, hobby's, referenties en dergelijke die van betekenis zijn voor de functie waarop je solliciteert. Ook belangrijk is dat je naar het verleden toewerkt. Je noemt dus eerst de laatstgenoten opleiding en/of huidige baan. Verder benadruk je zoveel mogelijk je sterke kanten, maar je moet ze niet overdrijven. Zorg er in ieder geval voor dat het bedrijf of de instelling een positief beeld van jou uit de cv kan halen.

Personalia en verdere gegevens

Vergeet niet je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer(s), nationaliteit, burgerlijke staat, geslacht, bezit van rijbewijs en kinderen te vermelden. Verder kun je nog zaken noemen die je zelf nog het vermelden waard vindt.

Persoonlijkheid

Je karaktereigenschappen en je persoonlijkheid zijn voor instellingen en bedrijven erg belangrijk. Je persoonlijkheid bepaalt of jij in het team van je mogelijk nieuwe werkgever past. Je geeft een beschrijving van je talenten en je sterke eigenschappen. Verder kun je vermelden of je graag samen met anderen aan iets werkt of iets opbouwt, of juist liever in je eentje werkt. Daarbij kun je afgaan op jouw oordeel over jezelf en op het beeld of oordeel dat anderen van en over je hebben.

Opleidingen

Bij je opleidingen geef je aan of je diploma's hebt gehaald en in welk jaar. Je kunt eventueel een beknopt overzicht geven van je vakkenpakket, afstudeeronderwerp, studierichting en specialisaties.Bij je opleidingen geef je aan of je diploma's hebt gehaald en in welk jaar. Je kunt eventueel een beknopt overzicht geven van je vakkenpakket, afstudeeronderwerp, studierichting en specialisaties.

Werkervaring

Werkervaring is erg belangrijk en die moet je zeker vermelden. Wees bij het beschrijven van je werkervaring wel origineel als je bij verschillende bedrijven een soortgelijke functie hebt vervuld. Bij het kopje werkervaring vertel je iets over naam en plaatsnaam van het bedrijf, je functie die je had en activiteiten die je deed. Ook resultaten die je in je vorige functie behaald hebt kun je noemen, mits ze voor je sollicitatie van belang zijn.

Nevenactiviteiten

Hier vertel je kort iets over vrijwilligerswerk en over commissies, besturen en studentenverenigingen waarin je eventueel zitting hebt gehad. Verder kun je nog iets vertellen over je hobby's, sport en reizen. Die nevenactiviteiten zijn de moeite waard om te vermelden, want het blijkt dat werkgevers daar steeds meer belang aan hechten. Het geeft ze namelijk een beeld van je persoonlijkheid.

Talen en referenties

Geef een kort overzicht van je talenkennis, waarbij je aangeeft of je slecht, goed of juist uitstekend bent in een bepaalde taal. Tenslotte vermeld je je referenties.
Vacatures uitgelicht
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Nu inschrijven

Schrijf je nu snel in.

Inschrijven

Erdee Media Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.