|Registreren|Over ons|Contact
Snel zoeken
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Het sollicitatiegesprek

Afspraak

Probeer het sollicitatiegesprek op een zo kort mogelijke termijn af te spreken, zodat je minder tijd hebt om zenuwachtig te zijn. Verzet ook andere afspraken om voorrang te geven aan je sollicitatiegesprek. Zorg dat je exact weet wanneer je met wie, waar hebt afgesproken en dat je ruim voor aanvang van het gesprek aanwezig bent. Als je niet weet waar de onderneming is gevestigd, probeer dan een goede routebeschrijving in handen te krijgen. Die kun je opvragen bij het bedrijf of op internet.

Binnenkomst

De eerste indruk is heel erg belangrijk. Kom niet te laat en eet bij zenuwen geen kauwgom, maar pepermunt. Dat voorkomt dat je kauwend het gesprek ingaat. Glimlach ook niet op een onzekere manier. Verder is het van belang dat je je goed en netjes kleedt. Neem bijvoorbeeld niet een of ander oud smoezelig tasje mee. Stem je kleding ook af op het soort bedrijf waar je hebt gesolliciteerd. Neem diploma's en dergelijke mee als de recruiter daarom heeft gevraagd.

Houding

Ga in je houding altijd uit van gelijkwaardigheid tussen jou en degene die je bevraagt, de recruiter. Onbewust of bewust neem je al gauw de houding aan alsof je verantwoording moet afleggen. Ook lichaamstaal is heel belangrijk en moet zoveel mogelijk herkenbaar zijn voor de recruiter. Ga onopvallend mee met de lichaamshouding van degene die tegenover je zit, zodat deze zich in jou herkent.

Valkuilen

Bereid jezelf altijd voor op moeilijke vragen. Je kunt vragen krijgen als: waaruit blijkt dat je goed kunt organiseren? Wat zijn je sterke en zwakke kanten? Welke successen heb je in je vorige baan geboekt? Waarom verwacht juist jij dat je de geschikte persoon bent voor deze functie? Wat is je motivatie om bij ons te solliciteren? Zorg er dus wel voor dat je je motivatie helder en duidelijk kunt formuleren, zowel schriftelijk als mondeling. Ook kun je vragen krijgen als: wat is je drijfveer om deze functie te gaan vervullen? Wat heb jij het bedrijf te bieden wat anderen niet hebben? De onderstaande vragen kunnen door een recruiter gesteld worden en de antwoorden daarop kun je aan de hand van deze lijst alvast vormen:

  • Vertel wat over jezelf
  • Wat weet je van ons bedrijf?
  • Waarom wil je voor ons werken?
  • Wat ga je voor ons doen en wat heb je te bieden wat anderen niet hebben?
  • Wat vind je het aantrekkelijkst én het minst aantrekkelijk aan deze baan?
  • Waarom moeten we jou aannemen?
  • Waar ben je naar op zoek in je werk?
  • Geef een definitie van de functie waar jij naar solliciteert
  • Hoe lang heb je nodig om tot een waardevolle medewerker uit te groeien?
  • Hoe lang blijf je bij ons?


Wat je absoluut wél moet doen

Wees vooral jezelf tijdens een gesprek en doe je niet anders voor dan je bent. Benadruk je sterke kanten en wees positief over je zwakke punten. Probeer een beetje probleemoplossend over te komen. Blijf ook positief. Als je al verschillende functies bij andere bedrijven hebt vervuld, vertel dan dat je jezelf in vorige functies steeds beter hebt leren kennen, of dat je kansen in vorige functies te minimaal waren. Kijk de recruiter recht in de ogen. Dat komt eerlijk, oprecht en serieus over. Als je met je ogen afdwaalt, kan dat blijk geven van desinteresse of onrust. Ga van tevoren na of je wel of niet iets te drinken neemt. Als je zenuwachtig bent en je handen trillen, is de kans groot dat je thee of koffie morst.

Wat je absoluut níet moet doen

Rook vooral niet, tenzij de recruiter het ook doet en vraag ook nooit of het mag. Ga niet overmatig nonchalant doen als je zenuwachtig bent. Dat komt arrogant en ongeïnteresseerd over. Een beetje zenuwen geven er juist blijk van dat je de baan graag wilt hebben.
Wees niet te kritisch en negatief over voorgaande werkgevers. Je eventuele nieuwe baas zou het idee kunnen krijgen dat je later ook zo over zijn bedrijf praat. Zwijg niet als je voor een eerste gesprek bij de receptiebalie wordt opgehaald. Geef een positieve reactie op iets, bijvoorbeeld een mooi schilderij aan de muur, of zeg iets over het mooie interieur of gebouw. Dat breekt het ijs vaak en laat zien dat je kiest voor een positieve benadering. Negeer vooral niet de secretaresse, maar ook niet de andere personeelsleden. Veel recruiters vragen advies aan hen over jou. Vraag in je gesprek niet expliciet naar je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar is een eventueel tweede gesprek voor bedoeld.

Wat te doen na het sollicitatiegesprek? Enkele tips

Meestal vraagt een sollicitatiecommissie aan het einde van het gesprek of je nog vragen hebt. Als je ze hebt, mag je ze gerust stellen. Maar vraag ook naar de vervolgprocedure. Dat lijkt wellicht brutaal of al te vooruitstrevend maar het is heel normaal. Vraag bijvoorbeeld wanneer je kunt rekenen op een telefoontje over de uitslag en hoeveel gespreksrondes er zijn.
Je moet er natuurlijk niet plompverloren naar vragen of ze je aannemen. In dit stadium van het gesprek kun je de commissie tegenover je misschien je emailadres of mobiele nummer geven, zodat je beter bereikbaar bent.

Ook al denk je zelf dat het gesprek moeizaam is verlopen, moet je de moed niet opgeven. Schrijf ook eens een kort briefje of mailtje waarin je de recruiter bedankt voor het prettige en interessante gesprek. Daarin kun je bovendien aangeven dat je het vervolg van de procedure met een 'goed gevoel' tegemoet ziet.
Je moet echter in het korte briefje geen punten aan gaan stippen die je in het gesprek hebt vergeten te zeggen. Ook moet je geen uitspraken herroepen die je in het gesprek hebt gedaan. Het bedankbriefje is slechts bedoeld om te laten zien dat je echt graag die baan wilt hebben, dat je attent bent en dat je weet 'hoe het hoort'.

Een afwijzing vanuit de organisatie waar je op gesprek bent geweest, is pijnlijk. Vaak wordt de boel afgedaan met een standaard briefje. Maar bel het bedrijf gerust op. Vraag naar de exacte reden waarom de recruiter jou niet heeft gekozen. Vraag ook hoe je overkwam in het gesprek en wat je 'goed' of juist 'fout' deed. Eventuele kritiekpunten zijn van onschatbare waarde. Je kunt er je voordeel mee doen in toekomstige sollicitatiegesprekken.
Vacatures uitgelicht
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Nu inschrijven

Schrijf je nu snel in.

Inschrijven

Erdee Media Groep gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.